Magi är bara det ett mystiskt ord, rent magiskt eller har blivit det med åren. Vad jag kommer ihåg magi ifrån första gången, var Bondfilmen ”Leva, låta Dö” och det var ju s.k. voodoo. Voodoo är ju något som vi lärt oss genom många filmer, ska vara en ond och svart magi. Vad menar vi egentligen när vi pratar om magi?

Vad är egentligen vit och svart magi

Magins krafter anses vara neutrala, och hur de visar sig beror på den som använder dem. Vill du att din magi ska leda till besvär för människor så anses du bedriva svart magi. Bedriver du istället en magi som inte dyrkar själviska mål, utan t.ex. för healing eller mentala mål med på förhand uppsatta tillåtelser så anses din magi vara av vit karaktär.

Är svart magi farlig, och utövas den av många?

Det finns många inom den ockulta världen som tror att de bedriver svart magi, bara genom dess aktiva intresse inom kraften att förändra någons värld. De flesta av dessa är inte medvetna om kraften av magi, och hur de ska använda den utan bara en bluff. Sedan finns det naturligtvis de som har kännedom om magi, och utöver den på ett sätt som är avsett att skada, men dock är denna procent ytterst låg.

Att beskriva magi

Att beskriva magi. Det som du ser som vit, ser jag som svart. Magi har två krafter, en positiv och en negativ. Svart magi är egoistisk. Vit magi är god och vill hjälpa. Att beskriva magi på detta viset, är som att lämna valet att uppfatta saker som gott och ont i betraktarens ögon.

En plats där vit och svart magi behandlas och förklaras på ett mera utförligt sätt, och av en person med mera kännedom av dessa krafter kan du finna genom att läsa mer här på bloggen.

Vad är egentligen vit och svart magi?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *