Det finns flera bra program på tv och DVD som är värda att se, inte bara dokumentärbaserade program. Många program är intressanta och går absolut inte utanför gränserna, man håller sig inom ramen om vad som kan vara troligt. Här kommer våra personliga favoriter på tv-serier och filmer om det ockulta och paranormala fenomen.

Medium

Medium är en amerikansk dramaserie som har gått på TV4 i Sverige. Den handlar om Allison DuBois som spelas av skådespelerskan Patricia Arquette. Hon jobbar som jurist och får plötsligt möjligheten att se saker som har hänt och kan också kommunicera med andra på andra sidan. Hon kommer till slut i kontakt med polisen som anlitar henne som ett medium i mordfall och andra saker som man inte kan lösa på traditionellt sätt.

Tv-serien är baserat på verklighetens Allison DuBois som har arbetat för polisen i USA med att hjälpa dem lösa fall med hennes förmågor. Hon kan kontakta själar som har lämnat jordelivet och hon för deras talan till de efterlevande. Hon har dock fått stå emot mycket kritik för sitt arbetssätt genom åren. Det är många som har velat utmana henne.

Serien hade premiär 2005 och man körde totalt 7 säsonger tills den blev nerlagd 2011.

Black Magic Rites

Black Magic Rites

Filmen kretsar kring Isabella som brändes på bål för 400 år sedan och satanister ska försöka att återuppväcka henne. Gäster luras till ett slott i Italien och blir utsatta för mängder med satanistiska ritualer. Den handlar om tortyr, sadism och vampyrattacker. Filmen hade premiär 1973, en nyutgåva och en reemastrad version släpptes 2009. Filmen baseras inte på en verklig händelse, själva berättelsen är påhittad men ritualerna är riktiga och utövas inom satanismen till en viss grad.

Filmen är helt på Italienska men finns med svensk eller engelsk text.

Holy Mountain

En minst sagt surrealistisk film som handlar om en man som vandrar genom olika scener, den enda mer bisarr än den andra. Han är en slags Jesus figur som vandrar runt och stöter på en alkemist. Denne alkemist presenterar honom för sex personer som ska gestalta planeterna som finns i vårt solsystem. Målet med resan är att de ska finna det heliga berget tillsammans.

Det är lite av ett mästerverk och ett måste för dig som söker efter bra filmer om ockultism. Regissör är Alejandro Jodorowsky och språket i filmen är på engelska.

Evil Dead (Book of the Dead)

Kanske en av de mest sedda zombiefilmerna i världen. Det blev en stor succé när den hade premiär 1981 på grund av den bisarra handlingen.

Fem ungdomar hyr en stuga över helgen och råkar komma över en bok, en bok som visar sig vara ”De dödas bok”. Man hittar också en inspelning med en professor som har läst boken och när bandet ljuder från högtalarna så vaknar de döda till liv och blir zombies som törstar efter mänskligt kött och blod.

Filmen är regisserad av Sam Raimi. Den var en av de första stora succéerna inom genren ”splatterfilm”. Den fick också två uppföljare, Evil Dead 2 och Army of Darkness.

Filmer och Tv-serier som handlar om det ockulta och paranormala fenomen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *