Korpen, en mystisk uppenbarelse i vår värld, som under olika tider och i olika folks tro betyder olika saker. Korpen är en fågel med många hemligheter. Är det en olycksfågel, eller bringar korpen lycka till oss. Det beror på vem du är, var du kommer ifrån, vilken tid du lever i och vad du tror på. Det är mycket som spelar i på vad korpen betyder, och står för.

Korp

Vissa gånger i vår Svenska folktro så har korpen symboliserat olycka, och den som kommer med beskedet om döden. Något som kan beskrivas som liemannens utsände. Precis som papegojor, så kan även korpar lära sig tala, men det så menar några att papegojor och korpar skulle vara solens och visdomens tecken medan andra ser allt i svart, precis som korpens fjäderskrud, och säger att de betyder krig och ondska.

Korpen har olika betydelser i olika länder och kulturer

I vår kristna tro, så är det ondska och synd som gäller för den stackars korpen. I London har korpen fått ett kännetecken som kungahusets och landets beskyddare. Om korparna skulle lämna ”The Towern” så skulle kungahuset fallet, och en annan makt skulle ta över England. I Egypten blir det förstörelse och illa menade ting som korpen ytterligare en gång får stå för, och i Grekland så blir den ett ting som står för fruktbarhet och långt liv.

Korpen en fågel med mystisk aura

Ja, där ser vi vad en liten korp kan stå för. Säkert så många saker redan så att vår stackars korp skulle få problem vid flytt till annat land. Omställningen skulle säkert göra till och med korpen själv förbryllad. Nu blir ju allt till hur mycket vikt vi vill lägga till korpens betydelse, men tycker du att detta var tillräckligt intressant för att vilja läsa mer så får du mera information om korpen och andra mystiska saker här på bloggen.

Korpen, en fågel med mystisk aura som har många betydelser

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *