En man född i Tel Aviv lite mer än ett år efter andra världskriget som med utförandet av omöjliga ting skapade sig en aura av onaturlighet. Den person vi beskriver är Uri Geller, idag snart 68 år gammal och fortfarande lika mystisk.

Uri Geller böjer en sked

Vi kännetecknar i första hand Uri Geller med de böjda besticken, som jag tror att alla världen över känner till. Uri Geller är i sig själv en mycket kontroversiell personlighet som har gått från att kalla sig en man med övernaturliga krafter, till att presentera sig som vad vi idag kallar en person med naturliga mediala förmågor.

Tester som förbryllar omger Uri Geller.

När nu Uri Geller själv har tonat ned sin mystik, i takt med både utsagor om att vara en bluff och rättstvister så finns det fortfarande vetenskapliga tester som påvisar att det ändå finns en viss mystik med denna man. Från början enligt Uri Gellers egen utsago, så skulle han ha fått sina paranormala förmågor av utomjordingar. Dock har detta tillbakavisats av icke troende som trick utförda med skicklig scenmagi.

Stanford Research Institute har gjort den mest omtalade studien av Uri Geller. I studien har det antecknats att Uri Geller påvisat nog med medialt beteende för att vara intressant för vidare forskning. Därefter har en term kallad ”Geller-effekten” skapats.

Intresserad? Ta reda på mer om Uri Geller och vad som egentligen händer.

Uri Geller

Med detta som underlag finns det ännu inga konkreta bevis för att Uri Gellers förmågor skulle vara extraordinära. En del kallar det bluff, andra tror blint på att en del människor har paranormala förmågor. Sedan finns det en stor grupp mitt emellan dess två, som egentligen inte vet vad de ska tro.

Vad tror du?

Har Uri Geller unika och genuina paranormala förmågor, eller är han bara en bluffmakare som ville komma i rampljuset? Intresserad av att veta mer? Då kan du läsa mer om Uri Geller om du söker efter Uri Geller på Google. Kanske du bildar dig en ny mera förbryllande åsikt eller kanske du blir den första som får klarsynthet på den mystiske Uri Gellers förmågor.

Uri Geller – Övernaturlig magiker som underhåller?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *