Vi har haft och har ett par stora medium i Sverige som har blivit ganska välkända bland det svenska folket. Det är medium som har en förmåga att se in i framtiden, men som inte utnyttjar det för egen vinning, eller om de saknar krafterna till själviska ändamål. För det skulle vara väldigt lätt för ett sådant medium att gå in på en spelbutik och satsa pengar på ett travlopp när man vet vilken som ska vinna. Eller spela på ett av de svenska casinos som finns, kanske satsa på roulettehjulet. Den som kunde göra det skulle bli väldigt rik.

Saida – Den svenska sierskan

Saida – Den svenska sierskan

Saida Andersson är kanske den mest kända siaren i svensk historia. Hon föddes i Älvsbyn 1923 och blev med barn i tidig ålder, 15 år var hon första gången. Fram till 60-talet så födde Saida sex stycken barn och flyttade till Boden. Saida hade förmågan att förutse saker, att hitta borttappade saker. Hon kunde sia om framtiden. Hon förutspådda bland annat sina tre söners död innan det skulle inträffa.

En kväll när hon satt med sin dåvarande make kom en av de döda sönerna till henne och sa att, snart kommer vi och hämtar honom också. Ett par dagar senare dog hennes make i en hjärtattack. Det var när allt det här hände som Saida började ta sin förmåga på allvar och dela med sig till andra. Innan dess hade hon varit tyst och inte berättat om sina syner. Hon trodde att alla skulle tycka illa om henne.

Saida började medverka i radio och på tv. Hon hade en återkommande spalt i Hemmets Journal där hon gav råd om borttappade föremål, djur och människor. Saida var också flitigt anlitad av polis och försäkringsbolag som ville ha hennes hjälp.

Saida Andersson blev 75 år gammal och avled på Bodens Sjukhus efter att hon hade insjuknat hastigt. Hennes två döttrar har också fick gåvan som Saida hade.

Kända medier i Sverige

Jörgen Gustafsson

Jörgen Gustafsson har på senare tid blivit det mest kända svenska mediet. Han har medverkat i nästan alla svenska program som tar upp paranormala fenomen och ockultism. Han var med i den första säsongen av Förnimmelse av mord där han hjälpte polisen med att lösa gamla mordfall. I Det okända var han med programledarna Malin Berghagen och Caroline Giertz när man besökte privatpersoner som behövde hjälp med att kontakta bortgångna personer.

Han har också varit med och utbildat framtida medier i ett program som hette Akademien för det okända.

Han har studerat hos Iris Hall som utbildade medier i en stor utsträckning innan sin död 2010. Idag håller Jörgen själv på med mediala kurser i sitt företag och föreläser också om sina kunskaper.

Jörgen Gustafsson är nog det medium som har mött mest kritik genom åren. Han blev bland annat granskad i ett tv-program med Robert Aschberg för ett par år sedan där han konfronterades med motargument. Programledarna för både Förnimmelse av mord och Det okända tog honom i försvar och sa att programmet av Aschberg var ”spekulativt och cyniskt”.

Kända medier i Sverige

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *