Topp 7 bästa sci-fi filmerna

Topp 7 bästa sci-fi filmerna

Välkommen till oss

Du är varmt välkommen till oss här på vår hemsida där vi ska berätta om de bästa sci-fi filmerna genom tiderna. Vi har valt ut sju stycken filmer som är extra populära bland både kritiker och åskådare. De flesta av dem är äldre filmer som trots bristen på framstående teknologi tagit världen med storm. Hos oss kan du lära dig mer om de olika filmerna som ligger på topp.

Vad kännetecknar en bra film

Vad kännetecknar då en bra film? Jo en bra film beror på flera olika faktorer. Vi gillar filmer som är unika och har en riktigt bra story och vi tror att de flesta gillar detta. När vi har valt filmer har vi givetvis inte enbart valt filmer vi själv tycker om utan vi har valt de som är kritikerrosade och som fått ta emot flera priser.

E.T

E.T, eller the Extra-Terrestrial, är en film som måste nämnas när det kommer till de bästa sci-fi filmerna någonsin. Den släpptes 1982 och regisserades av Steven Spielberg. På sin tid var filmen den mest inkomstbringade genom tiderna, men Jurassic Park tog sedan över det rekordet. E.T handlar om en pojke och en utomjording och du kan läsa allt om filmen i vår artikel. Vi lär dig allt om dess popularitet.

The Terminator

Terminator är en annan åttiotalsfilm som är väl värd ett namn på vilken lista som helst över de bästa sci-fi filmerna. Arnold Schwarzenegger hade huvudrollen och filmen regisserades av James Cameron. Den utspelar sig i framtiden där en superdator styr världen och vill utrota mänskligheten. Dock måste de ändra det förflutna och skickar därför en Terminator (en människoliknande robot) för att söka upp och mörda Sarah Connor.

The Martian

The Martian är en lite nyare film som kom ut år 2015 och som är baserad på en roman från 2011. Det är Matt Damon som har huvudrollen och som handlar om en astronaut som blir strandsatt på Mars. Den fick många Oscarsnomineringar men vann ingen Oscar, dock är det ändå en av de bästa sci-fi filmerna som någonsin givits ut. I vår artikel kan du läsa mer om filmen.

The Matrix

The Matrix är en mycket känd sci-fi film med Keanu Reeves i huvudrollen. Den kom ut år 1999 och flera uppföljare har kommit ut. Filmen handlar om en datahacker som blir kontaktad av en person som säger sig vara världens farligaste terrorist. Effekterna i filmen var framstående för sin tid och den vann fyra Oscars. Läs mer om Matrix i vår artikel och avgör själv om du tycker den förtjänar en plats på listan.

Vad kan du förvänta dig av oss

När du besöker vår hemsida och läser våra artiklar kan du räkna med korrekt fakta och välskrivna artiklar. Vi finns här för er skull och för att ni ska kunna ta del av dessa underbara filmer. De vi har nämnt ovan är bara några av de filmer som finns representerade på vår sajt. Vårt mål är att alla ska kunna läsa dessa artiklar och sedan se de underbara filmer vi skriver om.

Om du har några frågor om en film eller någonting annat kan du kontakta oss via mejl. Vi försöker svara så snabbt som möjligt och vi finns alltid tillgängliga för att svara på dina frågor. Vi vill än en gång önska dig varmt välkommen till vår sajt och vi hoppas att du kommer få ut mycket nöje av vår sajt. Vi har i alla fall haft roligt när vi skapade den.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *